Naixements

Tenim l’alegria de presentar-vos el nou inquilí de “Campoto”.
Aquesta setmana ens ha nascut un poltre fill de l’Euga que ens varen regalar el Club Rottary Blanes l’any passat.

Aquesta temporada hem tingut un altre naixement. El de dues cabretes filles d una cabra que ens varen regalar en Rafa i la Maria a la seva ultima estança aquí. Com podeu veure, anem augmentant la família «animalística».

Fa pocs dies, varem tenir la aprovació d’un nou projecte. El de la Quadra per les vaques. L’ associació ABLÓ PKÉDÉ de Barcelona que ja ens havia subvencionat el molí per pelar l’arròs, continua confiant amb nosaltres i aquesta vegada farà possible l’intent que volem fer de que les vaques donin llet.

El poble ens ha demanat col·laboració per poder fer una aula més a l’escola. El Govern els hi ha promès fer una ampliació, però mentrestant els nens no hi caben. A Kuwoku, només es fa fins a tercer de Primària, però aquest any, els hi amplien un nou curs.

D’aquí pocs dies, tindrem la visita del Dr. Roger Mercadé, de l’associació de metges JATAKENDEYA. Molt estimat per Kuwonku per les seves col·laboracions mèdiques i també col·laborant amb la nostre cooperativa.
Tindrem també amb nosaltres la Inés de la associació HORA DE AYUDAR, que tant ens han ajudat amb els projectes de plaques solars, premsa per fer oli de cacauets i l’expansió per fer galliners a totes les Kundes del poble. Estem molt contents de poder-los tenir entre nosaltres.

Hi ha molta gent que pateix per nosaltres per els efectes de l’Ebola. No patiu, Àfrica es molt gran. En aquets moments potser la teniu més a la vora vosaltres que no pas nosaltres.
Del que no ens podem estalviar, és de la Malària. He tornat a tenir-la. Però… no passa res. La qüestió es tenir el medicament a mà, i tant punt tens els símptomes el prens i rapidament notes la milloria.

De la Malària, cada dia moren a l’Àfrica unes mil persones. Sí, sí… ho heu llegit bé, mil persones! Tornem a tenir en compte que l’Àfrica es molt gran, però, que trist, no? Moren per manca de medicaments. Diuen que no hi ha vacuna… fa anys que està a punt de sortir aquesta vacuna, però medicaments per atacar-la, si que n’hi ha, però no arriben a tothom.

Roser

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *