Agost 2016: Reformes a l’ambulatori

Kuwonku no és un poble qualsevol de Gàmbia. Per arribar-hi cal creuar el país de punta a punta. Fins i tot per a molts gambians és un poble desconegut, fet que el converteix en un indret únic i autèntic. Els seus habitants tampoc són comuns. Quasi més il·lusionats que nosaltres per la nostra arribada, són hospitalitat pura i desprenen una llum i energia única que no deixa indiferent a ningú.

IMG_0811Els 11 cooperants que aquest agost ens hem aventurat en aquesta experiència havíem sentit molt a parlar de Kuwonku, de les seves tradicions i costums, del seu dia a dia, dels seus carrers, dels seus habitants però fins que no vam arribar-hi no ens vam poder imaginar tot allò que ens havien explicat. Kuwonku és un lloc especial i per comprendre’l s’ha de viure.

 

 

 

IMG_0896Tot i la pluja que ens ha acompanyat gran part dels dies, això no ha suposat cap obstacle per poder desenvolupar la nostra tasca. Durant la nostra estada hem decidit centrar-nos en la millora de l’ambulatori, hem netejat, llimat i pintat totes les parets: la sala d’espera de color blau i blanc i la resta de sales verd i blanc. També, hem escrit els noms corresponents a les diferents sales com ‘paritori’ o ‘postoperatori’, a més de netejar les diferents estances i ordenar els medicaments. Després d’uns dies intensos de molta feina estem molt orgullosos i satisfets amb el resultat i també contents per les paraules d’agraïment rebudes pels habitants de Kuwonku. Però sobretot, ens sentim especialment feliços de saber que els diners obtinguts en la venta de roses a Sant Jordi han estat invertits en la compra de material necessari per poder millorar les instal·lacions de l’ambulatori. És una sensació inexplicable saber que l’esforç realitzat ens ha permès aportar el nostre granet de sorra al poble.

IMG_4368Malgrat no entendre una paraula de mandinga, les mirades i les cares de les persones que entraven a l’ambulatori parlaven per si soles al veure el canvi que havia patit en pocs dies.  Marxem amb tristesa per dir adéu a Kuwonku i la seva gent però contents de saber que podran gaudir d’un ambulatori en millors condicions.

 

 

 

Irene Hernandez, en nom del grup de 11 cooperants que han estat durant el mes d’agost de 2016 a Kuwonku

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *